Phone Custom Custom
Διακοσμητική Φωτογραφία

Χημειοθεραπεία και Ημιμόνιμο Μακιγιάζ

Τό ημιμόνιμο μακιγιάζ δεν αφορά μόνο αυτούς που θέλουν να δείχνουν περιποιημένες και ωραίες αλλά απευθύνεται και σε ατομα που πολεμάνε με σοβαρές ασθένειες. Τα βοηθάει να ανακτήσουν την χαμένη τους ομορφιά.

Αρχικά, πρέπει να ειπωθεί ότι η διαδικασία του ημιμόνιμου μακιγιάζ / ιατρικού τατουάζ, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την άδεια του θεράποντος ιατρού σας. Είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέγετε έναν αισθητικό, να έχει εμπειρία συνεργασίας με καρκινοπαθείς. 

Το γεγονός είναι ότι κατά την περίοδο μιας σοβαρής νόσου, υφίστανται διάφορες αλλαγές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ορμονικές διαταραχές, τα παραπάνω είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας και κατά την επιλογή μιας χρωστικής.


Η Μαρίνα Παρχομένκο είναι πιστοποιημένη διεθνής ειδικός στο γιατρικό τατουαζ και ημιμόνιμο μακιγιάζ, αισθητικός, micropigmentologist, μέλος της Διεθνούς Ένωσης μόνιμων επαγγελματιών μακιγιάζ και ιδρυτής του στούντιο Secret Makeup.

Επιτρέπεται η εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ στους καρκινοπαθείς;

Ναι, αλλά προτιμότερο να γίνει πριν ξεκινήσουν οι χημειοθεραπείες ή τέσσερις εβδομάδες μετά τη χημειοθεραπεία, όταν το επίπεδο των λευκοκυττάρων ανακάμψει, τότε μπορεί να γίνει η εφαρμογή του ιατρικού τατουάζ / ημιμόνιμου μακιγιάζ.

Μετά τη χημειοθεραπεία, ο οργανισμός, ουσιαστικά χρησιμοποιεί το δέρμα, για την απομάκρυνση των τοξικών ουσιών και συνεπώς το δέρμα πάσχει από χημική δηλητηρίαση – γίνεται πιο ευαίσθητο, οι φυσικοί αμυντικοί μυχανισμοί του επιδεινώνονται και αφυδατώνονται.
Συχνά, το δέρμα και οι βλεννώδεις μεμβράνες είναι κατεστραμμένες, οπότε μπορούν να εμφανιστούν κηλίδες μελάγχρωσης, αλλεργίες, δερματίτιδα και ξηρότητα.

Η φλεγμονή που μπορεί να αναπτυχθεί αυτή τη στιγμή συχνότερα δεν σχετίζεται με ορμονικές αλλαγές, αλλά με το γεγονός ότι το δέρμα έχει γίνει λιγότερο προστατευμένο από λοιμώξεις. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη στειρότητα κατά τη διαδικασία! Μετά τη χημειοθεραπεία, το δέρμα είναι επίσης πιο ευαίσθητο στις ακτίνες του ήλιου, οπότε σίγουρα συνιστούμε στον πελάτη να χρησιμοποιεί αντηλιακά με δείκτη προστασίας 50 και 50+. Επίσης η χρήση προϊόντων που περιέχουν αλκοόλη και αιθέρια έλαια είναι ανεπιθύμητη.

Το στούντιο μου έχει μια ειδική προσέγγιση σε άτομα για τα οποία είναι πολύ σημαντικό να διορθώσουν οπτικά προβληματικές περιοχές του προσώπου που προκαλούνται από ορισμένες ασθένειες ( καρκίνος, αλωπεκία ). Τα φρύδια και οι βλεφαρίδες συχνά χάνονται μετά από συνεδρίες χημειοθεραπείας. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, η οποία συχνά προκαλεί ψυχολογική δυσφορία και έτσι περιπλέκει την αποκατάσταση.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι οι ασθενείς που εμφανίζουν υποτροπή ή επιδείνωση της ογκολογίας σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν ημόνιμο μακιγιάζ, καθώς αυτό μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση.

Το ιατρικό τατουάζ / ημιμόνιμο μακιγιάζ, μπορεί να γίνει μόνο για ασθενείς που βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης ή πριν ξεκινήσουν τις χημειοθεραπείες. Αλλά οπωσδήποτε με την άδεια από τον θεράποντος ιατρού σας. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τις ειδικές χρωστικές τις οποίες χρησιμοποιούμε στο γιατρικό τατουάζ και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ημιμόνιμου μακιγιάζ / τατουάζ, το δέρμα δεν πρέπει να τραυματίζετε. Δηλαδή, η αισθητικώς θα κάνει την εφαρμογή πολύ επιφανειακά, έστω να μη τραυματίζει το δέρμα.

Θα σας συμβούλευα να επιλέξετε έναν ειδικό που είχε επαρκή εμπειρία συνεργασίας με καρκινοπαθείς, ο οποίος κατανοεί τα χαρακτηριστικά της αναγέννησης του δέρματος σε τέτοιους πελάτες και θα είναι σε θέση να εκτελέσει τη διαδικασία όσο το δυνατόν λεπτότερα.

Τι υπηρεσίες μπορούν να επιλέξουν οι ασθενείς πριν ή μετά την χημειοθεραπεία:

Αϊλάινέρ – άκρο βλέφαρο. Το άκρο βλέφαρο είναι, μία λεπτή γραμμή η οποία ακολουθεί το μάτι. Η χρωστική ουσία τοποθετείται ακριβώς στι ρίζα της βλεφαρίδας. Είναι πάρα πολύ διακριτικό, λεπτό αϊλάινερ, το οποίο ίσα-ίσα να τονίσει το βλέμμα σας. Επίσης μπορείτε να προτιμήσετε το κλασικό αϊλάινέρ. Η γραμμούλα θα είναι λίγο πιο παχιά με τιν μυτούλα.

Το Τατουάζ / Ημιμόνιμο μακιγιάζ – φρυδιών εκτελείται σε μία από τις ακόλουθες τεχνικές:

Σκίαση φρυδιών ( shading brows / Nano spray / Powder brows), γεμίζοντας όλη την επιφάνεια των φρυδιών με την επιθυμητή απόχρωση, αποκτάμε πολύ φυσικό αποτέλεσμα, σαν όταν ζωγραφίζετέ τα φρύδια σας με μολυβάκι ή με σκιά.
Τρίχα – τρίχα ( Microblading ) (απομίμηση των φυσικών τρίχες).

Από το τατουάζ χειλιών, καλύτερα να απέχουν.

Δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία, προκαλεί έρπητα ιό, η οποία πολύ θα επιδεινώσει την κατάσταση του ασθενούς κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας ή θεραπείας ακτινοβολίας.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
Πελάτης Γεωργία,  52ετών.
Διαγνώστηκε με “καρκίνος του μαστού”, στάδιο 4ο. Πραγματοποιήθηκε μια επέμβαση – μια ριζική μαστεκτομή. Στο μέλλον, η θεραπεία με χημειοθεραπεία συνταγογραφήθηκε σε συνολικά 42 συνεδρίες. Παρατηρείται σταθερή ύφεση εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, αυτό δεν αποκαθιστά την ανάπτυξη των μαλλιών (μαλλιά, φρύδια και βλεφαρίδες). Από αισθητική άποψη (με τη συμφωνία του θεράποντος ιατρού), πραγματοποιήθηκαν διαδικασίες μικροχρωματισμού των φρυδιών και του χώρου μεταξύ των βλεφαρίδων (άκρο βλέφαρο – λεπτό αϊλάινερ).

Τι κάναμε στην συγκεκριμένη περίπτωση:

Κατά το σχηματισμό του καινούργιου σχήματος των φρυδιών, με όλες τις απαραίτητες μετρήσεις, ελήφθησαν υπόψη το σχήμα και το οβάλ του προσώπου. Παρακολουθήσαμε τη θέση του μυός του φρυδιού.
Οι χρωστικές όπως πάντα, χρησιμοποιήθηκαν μόνο πιστοποιημένες και υποαλλεργικές, με βάση της γλυκερίνης. Τέτοιες μπογιές ξεθωριάζουν και φεύγουν ομοιόμορφα, χωρίς να αλλάξουν την απόχρωση.
Ως αποτέλεσμα, η επούλωση είναι ευκολότερη, το πρήξιμο είναι ελάχιστο και η διατήρηση χρώματος μεγιστοποιείται.
Από την άποψη του χρώματος, ελήφθη υπόψη η ηλικία του πελάτη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέξαμε την τεχνική “σκίαση φρυδιών- shading “ διότι αυτή η τεχνική μας επιτρέπει να εισάγεται χρωστική ουσία στα ανώτερα στρώματα του δέρματος με ελάχιστο τραυματισμό.
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με το μηχάνημα “Biotek”. Το μηχάνημα είναι ένα από τα καλύτερα μηχανήματα του κόσμου οποίο χρησιμοποιούμε στην εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ και του ιατρικού τατουάζ στο πρόσωπο και στο στήθος.

Η επούλωση έγινε αρκετά γρήγορα και μετά από 1,5 μήνα, πραγματοποιήθηκε ένα απαραίτητο ρετούς. Σαν αποτέλεσμα πετύχαμε ένα φυσικό μακιγιάζ υψηλής ποιότητας.

Αν ενδιαφέρεστε για ημιμόνιμο μακιγιάζ ή γιατρικό τατουάζ, συμπληρώστε παρακαλώ τη φόρμα επικοινωνίας στην αρχική σελίδα, θα επικοινωνήσω μαζί σας άμεσα ή αλλιώς καλέστε με. Θα χαρώ να λύσω κάθε απορία σας. Με εκτίμηση και αγάπη Μαρίνα Παρχομένκο.