Τι είναι ακριβώς το ημιμόνιμο μακιγιάζ;

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ ή αλλιώς μικροχρωμάτωση είναι μια επαγγελματική τεχνική. Κατά την εφαρμογή χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα τα οποία μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας εισάγουν τη χρωστική ουσία κάτω απ’ το δέρμα, σε έσω-επιδερμικό επίπεδο.

Το μηχάνημα που διαθέτουμε και με το όποιο γίνεται η μικροχρωμάτωση (ημιμόνιμο μακιγιάζ) είναι τελευταίας νάνο-τεχνολογίας και μάλιστα από τα καλύτερα του κόσμου, της κορυφαίας Ιταλικής μάρκας ‘BIOTEK’.

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσης, αποστειρωμένες, σε ειδικά σφραγισμένη συσκευασία.
Η ποιότητα των προϊόντων επηρεάζει προφανώς την τιμή.

Φθηνά μηχανήματα, αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης, ενέχουν κινδύνους για την υγεία σας (μετάδοση ηπατίτιδας, AIDS κλπ). Τα μηχανήματα αυτά έρχονται σε άμεση επαφή με τη βελόνα και μια απλή απολύμανση δεν είναι αρκετή να αποσοβήσει τους παραπάνω κινδύνους!

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιώ στην Secret Makeup δεν έχουν επαφή με τις βελόνες μιας χρήσεως και για αυτό εξαλείφεται η οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Προσοχή λοιπόν, διότι η πολύ χαμηλή τιμή του ημιμόνιμου μακιγιάζ σημαίνει φθηνό μηχάνημα, φθηνές χρωστικές, με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα.

Στο κέντρο μου συνδυάζουμε κορυφαία ποιότητα και φιλικές τιμές!

Ποια είναι η διάρκεια του ημιμόνιμου μακιγάζ;

Το πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του ημιμόνιμου μακιγιάζ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το αποτέλεσμα θα κρατήσει περίπου ένα με δύο χρόνια ανάλογα με την επιδερμίδα, τις ορμόνες και την ηλικία σας. Στις νέες ηλικίες διαρκεί λιγότερο, λόγω της συχνής ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος. Για να κρατήσετε το χρώμα φρέσκο, συνήθως σε ένα χρόνο σας προτείνω να κάνετε ένα ρετούς.
Επίσης πρέπει να θυμάστε ότι ο χειρότερος εχθρός του ημιμόνιμου μακιγιάζ είναι ο ήλιος. Αποχρωματίζει το χρώμα. Για αυτό το λόγο, το καλοκαίρι πρέπει να γίνει χρήση αντηλιακής προστασίας όχι λιγότερο από 30 SPF.

Πόση ώρα διαρκεί η διαδικασία της εφαρμογής του ημιμόνιμου μακιγιάζ- μικροχρωμάτωσης;

Το πόση ώρα διαρκεί η εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ εξαρτάται από την ζώνη στην οποία εφαρμόζεται, αλλά συνήθως διαρκεί μια με δύο ώρες.

Η εφαρμογή του ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι επώδυνη;

Όχι, δεν πονάει, διότι στο Secret Makeup χρησιμοποιώ επιφανειακή αναισθησία σε μορφή κρέμας η οποία μουδιάζει τελείως την περιοχή όπου γίνετε η εφαρμογή. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται σε άνετη θέση, είστε ξαπλωμένη-ος ακούγοντας ευχάριστη μουσική – χαλαρώνετε και μερικές φορές μπορεί να σας πάρει και ο ύπνος.

Θα έχω την άμεση δυνατότητα, μετά την εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ να εκτεθώ στον ήλιο, να αθληθώ και να συνεχίσω να πηγαίνω στην δουλειά μου;

Ναι, όλα κανονικά. Η  επούλωση γίνεται πολύ γρήγορα (σε 6-8 ημέρες). Δεν θα μπορέσετε να πάτε στην παραλία μέσα στην πρώτη βδομάδα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα το ημιμόνιμο μακιγιάζ σας θα παραμένει λίγο πιο σκούρο αλλά μην ανησυχείτε, γιατί μόλις πέσει η κρουστά το χρώμα θα ανοίξει και θα γίνει φυσικό!

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας;

Η διαδικασία της εφαρμογής του ημιμόνιμου μακιγιάζ ολοκληρώνεται πάντα σε 2 συνεδρίες μέσα σε 30- 45 μέρες. Το αποτέλεσμα κρατάει ένα με δύο χρόνια, ανάλογα με την επιδερμίδα, τις ορμόνες και την ηλικία σας. Για να κρατήσετε το χρώμα φρέσκο, συνήθως σε ένα χρόνο, σας προτείνω να κάνετε ένα ρετούς.

Θέλει περιποίηση αμέσως μετά την εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ ;

Η περιποίηση είναι πολύ απλή! Τις πρώτες μέρες θα αποφεύγετε την επαφή με το νερό και θα χρησιμοποιείτε την ειδική κρέμα που θα σας προτείνει η ειδικός.

Επιτρέπεται να κάνω ημιμόνιμο μακιγιάζ το καλοκαίρι;

Η τεχνολογία της εφαρμογής του ημιμόνιμου μακιγιάζ, δεν εξαρτάται από την εποχή σε αντίθεση από τις απαιτήσεις φροντίδες. Αν κάνατε ημιμόνιμο μακιγιάζ το καλοκαίρι, τουλάχιστον για 5 μέρες θα πρέπει να αποφεύγετε την θάλασσα και τον ήλιο,έτσι ώστε να μην χαλάει το αποτέλεσμα.

Αν πηγαίνετε για μπάνιο συχνά, σας προτείνω να φοράτε ένα καπέλο προστατεύοντας έτσι την περιοχή της εφαρμογής του ημιμόνιμοθυ μακιγιάζ σας από το ηλιακό φως, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες μετά την εφαρμογή.

Λοιπόν, αν θέλετε να πάτε στις διακοπές, θα πρέπει να προγραμματίσετε τη διαδικασία για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την αναχώρηση. Να θυμάστε ότι το ημιμόνιμο μακιγιάζ πρέπει να προστατεύονται από τις υπεριώδεις ακτίνες!

Τι χρωστικές χρησιμοποιούνε στο ημιμόνιμο μακιγιάζ ;

Στο ινστιτούτο μου, χρησιμοποιώ ΕCO χρωστικές- υποαλλεργικές, υψηλής ποιότητας, δεν έχουν καμία σχέση με κλασσικές χρωστικές σώματος ή το κλασσικό τατουάζ. Ειναι οργανικές, ημιμόνιμες, απο Ευρωπαϊκες εταιρίες και παράγονται με αυστηρούς κανόνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (Eco Color, Biotek, Swiss Color, Nouveau Contour).