Phone Custom Custom
Ημιμόνιμου Μακιγιάζ

Scalp pigmentation – Ιατρικό Τατουάζ – Μικροδερμαστιξία

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε παρακάτω: 

Το ιατρικό τατουάζ αλλάζει την ζωή! Επιλύει προβλήματα όπως η έλλειψη μαλλιών, αραιά μαλλιά, αλωπεκία, ουλές και μετεγχειρητικές ουλές στο τριχωτό της κεφαλής.

Με τη βοήθεια του μικροχρωματισμού, μπορείτε να διορθώσετε τη γραμμή των μαλλιών, να κάνετε τις λεπτές και αραιές τρίχες οπτικά παχύτερες και να αποκρύψετε ουλές στο τριχωτό της κεφαλής (συμπεριλαμβανομένων μετά τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, κυκλικής ανύψωσης).
Το scalp pigmentation ή αλλιώς tricopigmentation είναι μια λύση για τους άνδρες και τις γυναίκες που πάσχουν από τριχόπτωση, αραίωση μαλλιών, αλωπεκία, είτε ουλές στο τριχωτό της κεφαλής.

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται scalp pigmentation; 

 • Φαλάκρα
 • Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών
 • Καμουφλάζ των μετεγχειρητικών ουλών (μετά την κυκλική ανύψωση)
 • Ουλές μετά από ατυχήματα και μερική αλωπεκία (φαλάκρα)
 • Αλωπεκία 

Ποια είναι τα αποτελέσματα του τριχοχρωματισμού;

Το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και αληθοφανές, και έχει όψη ξυρισμένου κεφαλιού.

Η τεχνική μικροδερματοστιξίας, βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, που πάσχουν από τριχόπτωση μαλλιών – να έχουν μια μοντέρνα, καλλωπισμένη και νεανική εμφάνιση, ανεξάρτητα από το βαθμό τριχόπτωσης σε διάφορα μέρη του κεφαλιού η του προσώπου (γένια – μουστάκια).

Το Scalp pigmentation θα κάνει τη ζωή σας πιο επιτυχημένη, θα ξεχάσετε το πρόβλημα της φαλάκρας, τα οποία μπορεί να σας στοιχειώνουν όλα αυτά τα χρόνια.
 • Θα χαμογελάτε πιο συχνά, η ψυχολογία σας θα ανέβει.
 • Θα ανεβεί η αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση σας.
 • Θα ζήσετε πλήρως και επιτυχώς  – και αυτό είναι ευτυχία!

Τι ακριβώς είναι το ιατρικό τατουάζ – scalp pigmentation;

Ο τριχοχρωμστισμός του τριχωτού της κεφαλής (του δέρματος του κρανίου) ή περιοχής της γενειάδας και στο μουστακιού, είναι μια καινούρια μέθοδος η οποία καταχωρήθηκε επίσημα το 2008 ως scalp pigmentation SMP. Αυτή η τεχνική αναπτύχθηκε από τους Ιταλούς ειδικούς του ημιμόνιμου μακιγιάζ τους Tony Belfato και Ennio Orsini. 

Η εμφύτευση της χρωστικής που γίνεται στα ανώτερα στρώματα του δέρματος με μια πολύ λεπτή νάνο βελόνα, πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια ειδική μέθοδο την «Tricopigmentation» (έτσι ονομάστηκε στην Ιταλία), για την κάλυψη της τριχόπτωσης.

Φυσικά, αυτό δεν είναι θεραπεία, αλλά ένα είδος «ψευδαίσθησης μαλλιών». Οι σχεδιασμένες τρίχες θα φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσικές, καλύπτοντας αποτελεσματικά τις μικρές ατέλειες. Το scalp pigmentation είναι μία λύση για τους άνδρες και τις γυναίκες όχι μόνο σε περιπτώσεις ορατής τριχόπτωσης, αλλά και εάν επιθυμούν να αυξήσουν σημαντικά την πυκνότητα των υπαρχόντων μαλλιών.

Ποιες τεχνικές χρησιμοποιούνται;

Η τεχνική scalp pigmentation μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε στο δέρμα μικροσκοπικές, τυχαία τοποθετημένες (για να αποφύγετε μια “τεχνητή” εμφάνιση) κουκκίδες που δημιουργούν την εμφάνιση ελαφρώς αναγεννημένων μαλλιών ή τριχών. Αυτή η τεχνική dot – dot, χρησιμοποιείται συνήθως σε ανδρικό δέρμα.

Στο γυναικείο δέρμα συνήθως χρησιμοποιείται η τεχνική τρίχα – τρίχα (μικρές πινελιές που θυμίζουν τρίχες), για τη δημιουργία της ψευδαίσθησης των μαλλιών. Οι γραμμές είναι πολύ λεπτές και ομοιόμορφες.
Για το τέλειο αποτέλεσμα χρησιμοποιούνται βελόνες, που δημιουργήθηκαν ειδικά για εργασία με λεπτό τριχωτό της κεφαλής.

Το scalp pigmentation ή ιατρικό τατουάζ έχει επίσης αντενδείξεις:

 • Όταν υπάρχει τάση του οργανισμού να σχηματίζει χηλοειδείς ουλές
 • Σοβαρές καρδιακές παθήσεις
 • Επιληψία
 • AIDS
 • Δερματικές παθήσεις σε έξαρση 
 • Σακχαρώδης διαβήτης (μόνο με την άδεια από τον ιατρό σας)
 • Λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος
 • Κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας 
 • Εγκυμοσύνη
 • Η Μικροχρωμάτοση δεν συνιστάται κατά την έντονη τριχόπτωση, δηλαδή πρέπει τα συμπτώματα της τριχόπτωσης να έχουν ηρεμήσει, διαφορετικά η τριχόπτωση θα ενταθεί.

Ο Τριχοχρωματισμός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ξανθές, ανοιχτές κόκκινες και γκρίζες τρίχες (εάν τα γκρίζα μαλλιά είναι πάνω από 40%).

Η προετοιμασία.

Πρώτον ο/η πελάτης-α μαζί με την ειδικό, επιλέγει το χρώμα της χρωστικής. Κατά κανόνα, πραγματοποιούνται δοκιμές – μια δοκιμή χρώματος και ένα test αλλεργίας, παρόλο που η αντίδραση σε μια χρωστική είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Επίσης δοκιμή χρώματος χρειάζεται, γιατί το επουλωμένο χρωματικό αποτέλεσμα ισούται με την απόχρωση της χρωστικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με το χρώμα του ίδιου του δέρματος σας.

Τι χρωστικές ουσίες χρησιμοποιούμε στο medical tattoo; 

Χρησιμοποιούνται ειδικές χρωστικές φτιαγμένες για την εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι οργανικές, ημιμόνιμες – υψηλής ποιότητας από σοβαρές ευρωπαϊκες εταιρείες και παράγονται με αυστηρούς κανόνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (Biotek, Swiss Color, Nouveau Contour). 

Το scalp pigmentation ή ιατρικό τατουάζ, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν το τριχωτό της κεφαλής δεν έχει φλεγμονή. Δεν πρέπει να έχει εξανθήματα, ερεθίσματα και ηλιακά εγκαύματα. Την ημέρα πριν από τη διαδικασία, δεν συνιστάται να καπνίζετε, να πίνετε καφέ ή αλκοόλ ή να παίρνετε αραιωτικά αίματος.

Πώς γίνετε η διαδικασία της εφαρμογής και πόση ώρα θέλει;

Θα είστε σε άνετο επαγγελματικό εξοπλισμό (καρέκλα- κρεβάτι), ακούγοντας ευχάριστη μουσική.

Η Μικροχρωμάτωση απαιτεί υπομονή – καθώς η διάρκεια της εφαρμογής μπορεί να φτάσει τις δύο έως και τέσσερεις ώρες. Ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η περιοχή της φαλάκρας (αραίωσης) των μαλλιών, ο/η πελάτης-α, μπορεί να χρειαστεί δύο με έξι συνεδρίες τριχοχρωματισμού, με ένα διάστημα δέκα-δεκαπέντε ημερών μεταξύ της κάθε συνεδρίας.

Η εφαρμογή του ιατρικόυ τατουάζ πονάει;

Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη, μπορεί να προκαλέσει μόνο μια μικρή ενόχληση, σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιείται επιφανειακή αναισθησία με μορφή κρέμας. Υπάρχουν λίγες νευρικές απολήξεις στο τριχωτό της κεφαλής, οπότε συνήθως ο τριχοχρωματισμός – scalp pigmentation δεν απαιτεί αναισθησία. 
Η λεπτή βελόνα, με την οποία εφαρμόζεται η χρωστική ουσία, θα δημιουργήσει την αίσθηση μιας διαδικασίας βελονισμού.

Τι αποτέλεσμα έχε το ιατρικό τατουάζ;

Το τελικό αποτέλεσμα του ιατρικού τατουάζ, δίνει μια οπτική αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών 2,5 φορές από το πρωτότυπο. 
Επιπλέον, πολλοί πελάτες δεν μπορούν να προσδιορίσουν πού ξεκινάει η δική τους ζώνη ανάπτυξης μαλλιών και που ξεκινάει το scalp pigmentation. Το αποτέλεσμα φαίνεται ρεαλιστικό ακόμη και σε κοντινή εξέταση.

Θα έχω την άμεση δυνατότητα, μετά την εφαρμογή του ιατρικού τατουάζ, να εκτεθώ στον ήλιο, να αθληθώ και να συνεχίσω να πηγαίνω στην δουλειά μου;

Η θεραπεία δεν διαταράσσει τον συνηθισμένο ρυθμό της ζωής. Μετά την εφαρμογή του ιατρικού τατουάζ, το δέρμα στο σημείο εμφύτευσης χρωστικής μπορεί να ξεφλουδίσει για κάποιο χρονικό διάστημα και να κοκκινίσει. Τις πρώτες μέρες, το χρώμα της χρωστικής θα φαίνεται ελαφρώς πιο σκούρο – δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε, αυτό είναι ένα φυσικό που σύντομα θα περάσει. Όταν το δέρμα σταματήσει να ξεφλουδίζει (μετά από 7-10 ημέρες), το χρώμα της χρωστικής θα γίνει αισθητά ελαφρύτερο, όπου και θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την επόμενη εφαρμογή.

Τι πρέπει να προσέχω, έχει παρενέργειες;
Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα μετά την εφαρμογή του ιατρικού τατουάζ;

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα οι οδηγίες είναι απλές:
Μετά τη διαδικασία, δεν συνιστάται να πλένετε τα μαλλιά σας για τρείς μέρες. Πρέπει να αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο του τριχωτού της κεφαλής, τουλάχιστον για δυο εβδομάδες. Το scalp pigmentation δεν έχει παρενέργειες – όπως ουλές και τριχόπτωση, αλλά απαιτεί να ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες. Τρείς μήνες μετά τη διαδικασία, η ειδικός μπορεί να σας προτείνει ένα επαναληπτικό για να διορθωθούν κάποιες λεπτομέρειες, αν υπάρχουν.

Πόσο κρατάει το αποτέλεσμα;

Η επίδραση του scalp pigmentation δεν παραμένει καθόλη τη διάρκεια της ζωής, αλλά μπορεί να ευχαριστήσει τον πελάτη για περίπου ενα με τρία χρόνια. Παρόλα αυτα στο μεταξύ διάστημα μπορεί να χρειαστεί ένα επαναληπτικό για να κρατήσει το χρώμα φρέσκο.

Το scalp pigmentation μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με μια θεραπεία τριχόπτωσης.

Ποια είναι τα οφέλη του ιατρικού τατουάζ – scalp pigmentation;

1. Δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία.

2. Δεν υπάρχει περίοδος αποκατάστασης.

3. Η χρωστική εμφυτεύεται στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, έτσι ώστε το δέρμα να μην τραυματιστεί πολύ. Τα μαλλιά σας δεν καταστρέφονται. Όταν πραγματοποιείται ο τριχοχρωματισμός, η βελόνα, η οποία εισχωρεί με τη χρωστική ουσία, λειτουργεί στα υψηλότερα στρώματα του δέρματος και δεν φτάνει στα στρώματα που βρίσκετε ο θύλακας της τρίχας.

4.Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά τη διαδικασία.

5. Η οπτική παρουσία των μαλλιών στο κεφάλι θα είναι άμεσα ορατή. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες του πελάτη: για παράδειγμα, η μετωπική γραμμή των μαλλιών είναι λίγο πιο καθαρή κ.λπ.

6. Δυνατότητα διόρθωσης

Λίγα χρόνια μετά την μικροχρωμάτωση, μπορείτε να αλλάξετε την πυκνότητα, να προσθέσετε ένταση χρώματος κ.λπ.

Μαγνητική τομογραφία:

Αν κάνετε μαγνητική τομογραφία πρέπει να ενημερώσετε τον ακτινολόγο επειδή το τατουάζ φαίνεται σαν τεχνούργημα στην απεικόνιση.

Αγαπάω πολύ αυτό που κάνω, το κάνω με άψογη επαγγελματικότητα και την ψυχή μου.
Αν μπορώ να σας βοηθήσω καλέστε με. Θα χαρώ να λύσω κάθε απορία σας!
Σας περιμένω στο ινστιτούτο μου με αγάπη.