Εξώφυλλο Ημιμόνιμου Μακιγιάζ

Λιπαρό δέρμα και ημιμόνιμο μακιγιάζ

Λιπαρό δέρμα και ημιμόνιμο μακιγιάζ .

Καταρχάς, επαναλαμβάνουμε ότι το ημιμόνιμο μακιγιάζ (από το μόνιμο αγγλικό – permanent μακροχρόνιο) Είναι μια διαδικασία για την εισαγωγή χρωστικής ουσίας στο δέρμα (στο ανώτερο στρώμα του δέρματος . 

 Σήμερα θα σας εξηγήσω αν επιτρέπεται να κάνετε ημιμόνιμο μακιγιάζ στο λιπαρό δέρμα, επίσης ποια τεχνική θα προτιμήσετε.

Καταρχάς πως να καταλάβετε ότι έχετε λιπαρό δέρμα;

Ένα  τέτοιο δέρμα χαρακτηρίζεται από λιπαρή γυαλάδα και διευρυμένους πόρους, ερεθισμό, φλεγμονή, μπορεί να εμφανιστούν μαύρες κηλίδες.

Το υπερβολικό λίπος παρεμποδίζει την ενίσχυση της χρωστικής και μπορεί να θολώσει εάν η τεχνική του τατουάζ φρυδιών δεν έχει επιλεγεί σωστά.  Πάντα να ακούσετε τον ειδικό  σας, ο οποίος θα σας προτείνει κατάλληλη τεχνική, ανάλογα με την επιδερμίδα σας. Για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Στο λιπαρό δέρμα το επαναληπτικό απαιτείται συχνότερα. Το ποσοστό απώλειας χρώματος, είναι μεγαλύτερο από ό, τι με το ξηρό και κανονικό δέρμα. Για να κρατήσετε το αποτέλεσμα φρέσκο, περίπου  κάθε οχτώ μήνες θα χρειαστείτε να κάνετε ενά ρετούς . Χωρίς ανανέωση, το μόνιμο μακιγιάζ στο λιπαρό δέρμα θα διαρκέσει έως και 1 χρόνο. Για πελάτες άνω των 40, το ημιμόνιμο  θα διαρκέσει περισσότερο και ο χρόνος μεταξύ τα επαναληπτικά  θα αυξηθεί. 

Ποια τεχνική πρέπει να επιλέξετε;

Το λιπαρό δέρμα απορρίπτει τη ημιμόνιμη χρωστική, επομένως η τεχνική τρίχα τρίχα δεν είναι κατάλληλη. Ο λόγος είναι η υπερβολική λιπαρότητα του καλύμματος, με αποτέλεσμα τα όρια της επώασης να αυξάνονται. Οι γραμμούλες που ζωγραφίζουμε με τεχνική τρίχα τρίχα μπορεί να φαίνονται  αιωρούμενες . 

Ανεξάρτητα από την εμπειρία του ειδικού, λόγω των χαρακτηριστικών του οργανισμού, δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Είναι καλύτερα να μην επιλέξετε απομίμηση φυσικών τριχών. Επομένως, οι τεχνικές 3D, 6D, δεν είναι κατάλληλες. Σε αυτές τις τεχνικές, η χρωστική εγχύεται στο ελάχιστο βάθος του δέρματος ,το οποίο δεν είναι  αναποτελεσματικό στο λυπηρό δέρμα . Η χρωστική ουσία  παραμένει στο δέρμα δύσκολα,οι γραμμές είναι θολές .

Μια εναλλακτική λύση  είναι η  τεχνική σκίαση- νάνο σπρέι . Ο χρωματισμός σκιών πραγματοποιείται μέσω του παιχνιδιού των χρωμάτων και των αποχρώσεων, δεν υπάρχουν σαφή όρια. Ο ειδικός  δίνει στα φρύδια μια φυσική εμφάνιση, χρησιμοποιώντας διαφορετικές αποχρώσεις, ανάλογα με τον τύπο χρώματος του δέρματος. Με τη βοήθεια χρωστικών, δημιουργείται το φόντο για τις τρίχες των φρυδιών. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνονται όμορφα φρύδια, σαν να βάφονται με μολύβι ή σκιά . 

  Επίσης η τεχνική σκίαση νάνο σπρέι είναι λιγότερο επώδυνη από την τεχνική  τρίχα τρίχα ,και είναι κατάλληλη  για λιπαρό δέρμα.

Με τη σωστή φροντίδα, το ημιμόνιμου μακιγιάζ σας, θα φαίνεται φυσικό και θα διαρκέσει περισσότερο.

Μην χρησιμοποιείτε στα φρύδια σας scrub προσώπου, καθώς το αποτέλεσμα – το χρώμα εξασθενεί πιο γρήγορα

Σε έντονο ήλιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό. 

Επιλέξτε προσεκτικά κρέμες για περιποίηση προσώπου, εξαιρέστε συνθέσεις που έχουν λευκαντικό αποτέλεσμα.

Written by pemanent makeup artist Maryna Parkhomenko.

One comment

  1. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο κοστίζει η σκίαση φρυδιών.
    Ευχαριστώ πολύ

Comments are closed.

en_US