Ιατρική αισθητική – Medical tattoo – Καμουφλάζ ουλών

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε παρακάτω: 

Το ιατρικό τατουάζ, στην αισθητική κοσμετολογία είναι μία επαγγελματική μέθοδος για την κάλυψη ουλών στο στήθος και σε όλο το σώμα. Η υπηρεσία ξεχωρίζει λόγω χαμηλού επιπέδου τραύματος, έλλειψη μακροχρόνιας αποκατάστασης και άμεσα αποτελέσματα.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ δεν αφαιρεί τις ουλές, αλλά τις καλύπτει τόσο καλά που η παρουσία τους ναι είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί οπτικά. Ο σύγχρονος εξοπλισμός και τα υλικά, μας επιτρέπουν να καλύψουμε την ουλή με αποτέλεσμα οπτικής επιδράσης και απαλότητας. Χωρίς χειρουργική επέμβαση και επανεμφάνιση με λέιζερ.

Η κάλυψη της προβληματικής περιοχής γίνετε αλλάζοντας το χρώμα της κατεστραμμένης περιοχής, με τις ειδικές χρωστικές ουσίες που διαθέτουμε. Ειδικές υποαλλεργικές χρωστικές ουσίες εισέρχονται στο δέρμα με την βοήθεια μικρών βελόνων και έτσι πετυχαίνουμε το αποτέλεσμα.
Μετά από αυτό, η ουλή στο στήθος, στο πρόσωπο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, δεν θα ξεχωρίζει πλέον απο το υπόλοιπο και δεν θα προσελκύσει την προσοχή. 

Σε τι μπορεί να βοηθήσει το ιατρικό τατουάζ;

Κάλυψη ούλων: 
Μετά από πλαστική χειρουργική (π.χ. ανόρθωση στήθους) ή οποεοσδήποτε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις. Σε εμφανή σημεία του σώματος και του προσώπου μετά από ακμή, ανεμοβλογιά είτε κοψίματα. Κάλυψη λευκών κηλίδων (μικρές επιφάνειες), για ανθρώπους με λεύκη (vitiligo). 

Διαφορά του ιατρικού τατουάζ από το κλασσικό τατουάζ.

Στο κλασσικό τατουάζ χρησιμοποιούν μη οργανικές χημικές ουσίες, οι οποίες μένουν για πάντα στο σώμα και τις οποίες πρέπει να αποφεύγεται στην περίπτωση χειρουργικής επέμβασης λόγω καρκίνου μαστού. Στο ιατρικό τατουάζ η χρωστικές ουσίες είναι φτιαγμένες από οξείδιο του σιδήρου και δημιουργούνται στην Ευρώπη, με αυστηρους κανόνες της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Το ιατρικό τατουάζ σε μερικά χρόνια δεν θα είναι ορατό οπότε μία γυναίκα αν δεν το θέλει πια δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία για να απαλλαγεί από αυτό, σε αντίθεση με το κλασσικό τατουάζ που η αφαίρεση του γίνεται μόνο με λέιζερ.

Αντενδείξεις:

  • Όταν υπάρχει τάση του οργανισμού να σχηματίζει χηλοειδή
  • Καρδιακές παθήσεις
  • Επιληψία
  • AIDS
  • Δερματικές παθήσεις σε έξαρση
  • Σακχαρώδης διαβήτης (μόνο με την άδεια από τον γιατρό σας)
  • Λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος
  • Κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας
  • Εγκυμοσύνη

Επίσης, δεν είναι δυνατόν να καμουφλάρετε έντονα συρρικνωμένες (ατροφικές) ουλές, καθώς η διαταραγμένη ανακούφιση στρεβλώνει το χρώμα της χρωστικής.

Το καμουφλάζ με την βοήθεια του ιατρικού τατουάζ μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε λευκές νορμοτροφικές ουλές. Εάν η ουλή είναι υπερτροφική, πρώτα πρέπει να κάνετε λέιζερ.

Ποια είναι η προετοιμασία για την εφαρμογή του ιατρικού τατουάζ;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πάρετε την άδεια από τον γιατρό σας – πλαστικό χειρουργό ή από έναν δερματολόγο. Πρέπει να σας επιτρέψει να κάνετε ημιμόνιμο μακιγιάζ στην ουλή και να επιβεβαιώσουμε ότι ο οργανισμός σας δεν έχει τάση να σχηματήσει χηλοειδή.
Μόλις έχετε την άδεια στα χέρια σας, κλείνετε ένα ενημερωτικό ραντεβού μαζί μου.
Κατά τη διάρκεια του ραντεβού μας, θα συζητήσουμε κάθε λεπτομέρεια. Θα σας εξηγήσω πλήρως τη θεραπεία και θα απαντήσω σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε. Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα, πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία.

Επίσης θα κάνουμε μία δοκιμή χρώματος. Γιατί το κάνουμε αυτό;

Γιατί το επουλωμένο χρωματικό αποτέλεσμα ισούται με την απόχρωση της χρωστικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με το χρώμα του ιδίου του δέρματός σας. Μετά από τρεις εβδομάδες που θα έχουμε ενα καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείσουμε ένα ραντεβού για την εφαρμογή του ιατρικού τατουάζ. 

Πόσος καιρός πρέπει να περάσει μετά την χειρουργική επέμβαση ώστε να μπορώ να κάνω ιατρικό τατουάζ;

Το ιατρικό τατουάζ μπορεί να εφαρμοστεί αφότου περάσει τουλάχιστον 1 χρόνος μετά την επέμβαση σας.

Τι χρωστικές ουσίες χρησιμοποιούμε στο medical tattoo; 

Στο ιατρικό τατουάζ χρησιμοποιούμε ειδικές χρωστικές, είναι οργανικές, ημιμόνιμες – υψηλής ποιότητας από σοβαρές Ευρωπαϊκες εταιρείες και παράγονται με αυστηρούς κανόνες της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας (Biotek, Swiss Color, Nouveau Contour). 

Τι είναι ακριβώς είναι το ιατρικό τατουάζ και πως γίνεται;

Το ιατρικό τατουάζ ή αλλιώς μικροχρωμάτωση είναι μια επαγγελματική τεχνική. Κατά την εφαρμογή χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα τα οποία μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας εισάγουν τη χρωστική ουσία κάτω απ’ το δέρμα, σε έσω-επιδερμικό επίπεδο.

Το μηχάνημα που διαθέτουμε και με το όποιο γίνεται η μικροχρωμάτωση είναι τελευταίας νάνο – τεχνολογίας και μάλιστα από τα καλύτερα του κόσμου, της κορυφαίας Ιταλικής μάρκας ‘BIOTEK’.

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσης, αποστειρωμένες, σε ειδικά σφραγισμένη συσκευασία.
Η ποιότητα των προϊόντων επηρεάζει προφανώς την τιμή.

Πόση ώρα θέλει η εφαρμογή του medical tattoo; 

Ανάλογα με το μέγεθος της ουλής, η μια εφαρμογή όμως συνήθως κρατάει μία με δύο ώρες.

Πόσες συνεδρίες θέλει και ποσό κρατάει το αποτέλεσμα; 

Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται ξεχωριστά, ανάλογα με της ατομικές διάφορες του οργανισμού και των ιστών σας.
Συνήθως αποτελείται από 2 με 3 συνεδρίες που εκτελούνται σε διαστήματα 20 – 30 ημερών.
Αυτά εξαρτόνται απο την επιδερμίδα, τις ορμόνες και την ηλικία σας. Το αποτέλεσμα κρατάει ένα με τέσσερα χρόνια.
Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι  ανάγκη να προστατευθεί η περιοχή που έρχεται αντιμέτωπη με τις ακτίνες του ήλιου χρησιμοποιώντας αντηλιακό.

Η εφαρμογή του ιατρικού τατουάζ πονάει; 

Κατά την διάρκεια της εφαρμογής χρησιμοποιούμε επιφανειακή αναισθησία σε μορφή κρέμας η οποία μουδιάζει την περιοχή όπου γίνετε η εφαρμογή και βοηθάει στο να μην πονέσετε. Στην περιοχή της ουλής, το δέρμα δεν είναι τόσο ευαίσθητο, είναι ποιο σκληρό – επομένως η διαδικασία είναι γενικά ανώδυνη.

Θέλει περιποίηση αμέσως μετά την διαδικασία;

Για τις πρώτες 24 ώρες θα αποφύγετε επαφή με το νερό στην περιοχή που έγινε η μικρόχρωμάτωση. 
Επίσης θα χρησιμοποιείτε πάνω στην ουλή, μία ειδική κρέμα από το φαρμακείο, την οποία θα σας προτείνω εγώ, για την επόμενη εβδομάδα. Στην περιοχή της εφαρμογής δημιουργούνται εσχάρες επούλωσης όπως σε μια πληγή που έχει κλείσει, η κρούστα αυτή μεσα σε μια εβδομάδα θα πέσει μόνη της. Στην αρχή το χρώμα θα ειναι πιο έντονο, όμως μετά την επούλωση το χρώμα θα ανοίξει και θα είναι φυσικό. Η επούλωση γίνεται τέσσερεις με έξι εβδομαδες. Δεν θα μπορέσετε επίσης να πάτε στην παραλία και στο σολάριουμ για τις επόμενες 10 μέρες.

Αγαπάω πολύ αυτό που κάνω, το κάνω με άψογη επαγγελματικότητα και την ψυχή μου.
Αν μπορώ να σας βοηθήσω καλέστε με, θα χαρώ να λύσω κάθε απορία σας!
Σας περιμένω στο ινστιτούτο μου με αγάπη.

Αποκατάσταση Θυλής Ημιμόνιμου Μακιγιάζ
Ημιμόνιμου Μακιγιάζ
Αποκατάσταση Θυλής Ημιμόνιμου Μακιγιάζ
Μοντέλο Ημιμόνιμου Μακιγιάζ
Αποκατάσταση Θυλής Ημιμόνιμου Μακιγιάζ