Τι είναι ακριβώς το ημιμόνιμο μακιάζ;

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ ή αλλιως μικροχρωμάτωση είναι μια επαγγελματική τεχνική που εκτελείται με μηχανική μικρο-εμφύτευση υποαλλεργικών και αποστειρωμένων χρωστικών ουσιών στην επιδερμίδα, με ακίνδυνο και ανώδυνο τρόπο.

Κατά την εφαρμογή χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα νάνο τεχνολογίας  (οποία  είναι φτιαγμένα ειδικά για το πρόσωπο), τα οποία μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας εισάγουν τη χρωστική ουσία κάτω απ’ το δέρμα, σε έσω-επιδερμικό επίπεδο.

Ποια είναι η διάρκεια του ημιμόνιμου μακιάζ;

Το πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του ημιμόνιμου μακιγιάζ- τατουάζ αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες .Το μακιγιάζ σας θα κρατήσει περίπου ένα με δύο χρόνια, ανάλογα με την επιδερμίδα σας, ηλικία σας και ορμόνες σας. Στις νέες ηλικίες διαρκεί λιγότερο, λόγω την συχνή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Επίσης πρέπει να θυμάστε ότι ο χειρότερος εχθρός του ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι ο ήλιος. Αποχρωματίζει το χρώμα. Για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει χρήση αντηλιακής προστασίας όχι λιγότερο από  30 SPF όλο το καλοκαίρι. 

Πόση ώρα διαρκεί η διαδικασία της εφαρμογής του ημιμόνιμου μακιάζ-τατουάζ;

Το πόση ώρα διαρκεί εφαρμογή του ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι εξαρτάται από την ζώνη σε οποία εφαρμόζεται. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο ακροβλέφαρο θέλει μια ώρα,στα φρύδια 1,5 με 2  και 2 -2’5 στα χείλη. 

Η εφαρμογή του ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι επώδυνη;

Όχι , δεν πονάει διότι στο Secret Makeup χρησιμοποιούμε αναισθησία σε μορφή κρεμάς η οποία μουδιάζει τελείως την περιοχή σε οποία  γίνετε η εφαρμογή. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται σε άνετη θέση. Είστε ξαπλωμένη ακούγοντας  την ευχάριστη μουσική, χαλαρώνετε και μερικές φορές μπορεί να σας πάρει και ο ύπνος! 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας;

Η εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ πάντα γίνετε μέσω σε δυο συνεδρίες . 

Μετά από την πρώτη συνέδρια κάτω από το δέρμα μας μένει 30-70 % από την χρωστική που έχουμε εμφύτευση . Για αυτό χρειάζεται οπωσδήποτε μια δεύτερη συνέδρια για να το τελειοποιήσουμε.

Χρειάζεται κάποια ειδική  περιποίηση μετά την εφαρμογή του ημιμόνιμο μακιγιάζ;

Μόνο για πρώτες μέρες μετά την εφαρμογή  δεν πρέπει να τα βρέξετε επίσης δεν επιτρέπεται να πάτε στο γυμναστήριο και στην παραλία. Για να γίνει σωστή επούλωση . Επίσης για μια εβδομάδα θα χρησιμοποιείτε την ειδική κρέμα για τατουάζ  οποία θα σας προτείνει η  ειδικός σας, ανάλογα με την επιδερμίδα σας.

Μπορώ να κυκλοφορώ κανονικά και να πηγαίνω στην δουλειά μου αμέσως μέρα την εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιάζ; 

ΝΑΙ όλα κανονικά. Η συγκεκριμένη τεχνική του ημιμόνιμου μακιάζ με το μηχάνημα νάνο τεχνολογίας   είναι αρκετά απαλή και δεν τραυματίζει το δέρμα σας , γι’ αυτό και η επούλωση γίνεται πολύ γρήγορα ( σε 6μερες). Σε αυτό το χρονικό διάστημα το χρώμα του ημιμόνιμου  μακιγιάζ  θα παραμένον λίγο πιο σκούρα, αλλά μην ανησυχείτε! Γιατί  μόλις πέσει η κρουστά το χρώμα θα ανοίξει και θα γίνει φυσικό! 

Επιτρέπεται να κάνεις ημιμόνιμο μακιγίαζ το καλοκαίρι;

H απάντηση είναι ναι!

Η τεχνολογία της εφαρμογής Του ημιμόνιμου μακιγιάζ δεν εξαρτάται από την εποχή ,σε αντίθεση από τις απαιτήσεις φροντίδας.

Αν κάνατε το ημιμόνιμο μακιγιάζ καλοκαίρι, τουλάχιστον για 15 μέρες θα πρέπει να αποφεύγετε την κολύμβηση ,θάλασσα, τον ήλιο και την ζέστη έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η κρούστα και να μην χαλάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Σας προτείνουμε αυτή τη στιγμή να φορέσετε ένα καπέλο ή κάλυμμα, προστατεύοντας έτσι την περιοχή του τατουάζ από το ηλιακό φως για τις επόμενες τρεις εβδομάδες μετά την εφαρμογή!

Λοιπόν, αν θέλετε να πάτε στις διακοπές, θα πρέπει να προγραμματίσετε να κάνετε το ημιμόνιμο μακιγιάζ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την αναχώρηση. Να θυμάστε ότι το τατουάζ πρέπει να προστατεύονται από τις υπεριώδεις ακτίνες!

Έτσι, η χρήση της αντηλιακής κρέμας δεν πρέπει να είναι λιγότερα από SPF 30.

Επιτρέπεται να κάνω τοποθέτηση βλεφαρίδων το καλοκαίρι; 

Ναι φυσικά και ξεχνάμε την αδιάβροχη μάσκαρα! Απλά να θυμάστε της πρώτες 24 ώρες δεν πρέπει να τις βρέξτε .

Το καλοκαίρι οι βλεφαρίδες μας μακραίνουν πιο γρήγορα σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου . Είναι  πιθανόν να παρατηρήσουμε μικρότερη διάρκεια της παραμονής των extension. Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί θα κάνουμε την συντήρηση ποιο συχνά . 

  • Προσέχουμε να μην έρθουν σε επαφή οι βλεφαρίδες με αντηλιακό λάδι και την κρέμα.
  • Μόλις  βγαίνετε από την θάλασσα θα τα  βρέξετε με καθαρό νερό για να καθαρίσουν  από το αλάτι.
  • Στεγνώνουμε τις βλεφαρίδες μας απαλά με μία πετσέτα. Δεν τα τρίβομαι πότε! 

Αν παίρνω αντιπηκτικά φάρμακα μπορώ να κάνω ημιμόνιμο μακιγιάζ;

Δεν επιτρέπεται η χρήση αντιπηκτικών τουλάχιστον 5 μέρες πριν και 5 μέρες πριν κάνετε το ημιμόνιμο μακιγιάζ .